Emlékek őrei

Ez a történet a férfiról szól, aki menthetetlenül beleszeretett egy gyönyörű nőbe. Talán nem volt jóképű, talán kedves sem, de ajándékot kapott az istenektől, mellyel felülemelkedett az egyszerű embereken.
samson-haj

Hatalmas erő volt birtokában. Hegyeket mozgató akarat. Nem sejthetjük, hogy a lányt, mi motiválta a pénzen kívül. Csupán a képzelet játéka adhat neki mentséget, mivel egy szerelmes éjjelen, kicsalta titkát Sámsonnak. Mikor az álmából felébredt tar fővel és a dühöngő filiszteusok megtámadták, csak gyengeséggel tudott válaszolni.

A haj varázslattal bíró része lényünknek. Fátyolként véd a felénk áradó rossz érzésektől. Színesíti személyiségünk, az önkifejezés egyik formája.

Kevesen tudják, hogy emlékeket is őriz.

Sámson ereje a tapasztalatban, a megélt kudarcokban, a harcokban, a szenvedélyben gyökerezett. Az otthon melegéből táplálkozott, a szeretet lángja éltette. Földöntúli izmait a hite és a megélt évei adták, melyet a hajszálak őriztek. Minden egyes szál egy emléket hordozott. Delila ezt vette el tőle, mikor álomba simogatta, majd levágta a hét ágba font varázslatot.

Régi mese ez, de vannak dolgok, melyek örökül jelen vannak. Törvényszerűségek, melyek időtlenül működnek. Mikor visszafordíthatatlanul kanyart vesz az életünk. Amikor a lélek a változást a fizikai testre is kivetíti. Egy gyermekáldás, egy házasság, vagy épp válás, költözés, gyász. A frizura más lesz, rövidebb. Talán színesebb is. Abban a pillanatban érezzük a szívtől a tarkóig érő megkönnyebbülést. Mintha nem is lenne olyan nehéz.

Sámson ereje mindannyiunkban ott rejlik. Ha egy picit is elgyengülünk, ujjainkat túrjuk a hajunkba és érezzük a mágiát!

Írta: Kovács-Lázók Nikoletta

Olvass többet tőle:

Facebookon

Instagramon