Ha mindenki önmaga lenne…

Óvatosan ez előítéletekkel! Csalódtál már te is? Pozitívan és talán negatívan is? Számtalanszor megesik....
enido

Ragyogó külső takarhat egy bántó és megkeseredett belsőt. Egy fátyolos, színtelen megjelenés mögött pedig állhat egy színes, karakteres egyéniség.

Egy biztos, hogy a cél mindenkiben az, hogy amit érzünk, akik vagyunk, az szavak nélkül is látható legyen. 

Bármelyiket is tapasztalod másokon, vagy épp magadon(?!?!) akkor útkeresővel van dolgod. Nem könnyű neki, mert pontosan tudja, amire te rájöttél! Ezzel a bizonytalansággal pedig nem könnyű együtt élni.

A munkahely, a család, a barátok, mind-mind segítenek és feladatok az életutadon. Velük leszel teljes, viszont a teljesség gyökere benned van, miszerint képes leszel-e valóban megélni az életed és önmagad.

eloiteletek

Lehet minden tökéletes, ha legbelül téped magad. De mitől változhat ez a bizonytalanság? Mitől lesz harmónia kívül és belül között? Mitől leszel a legnehezebb helyzetekben is erős, vagy állsz fel könnyebben, mint az átlag? Tudod a választ! Hisz oly sokat, sőt annál is többet hallod: az énidőtől! Amikor csakis magaddal foglalkozol. Lehet ez néhány perc a napodból. Nem a hossza, hanem a megléte számít. Bármi is legyen ez az elfoglaltság te legyél a főszereplő, magadat éld meg! A közösségi média nehezít. Sokat. De próbáld ki: Nem rá, hanem magadra szeretnél hasonlítani, nem úgy hanem a saját tempódban szeretnél kocogni. Rengeteg “példaképpel” találkozhatsz néhány fotó erejéig, vagy néhány pillanatig a világhálón. Viszont közülük is csak kevesen élnek valóban úgy! Egy biztos, hogy aki azt mutatja, aki valóban önmaga, annak rengeteg munkája van benne. Viszont nagyon nehéz különbséget tenni. Az érzés, hogy szeretnél, olyan lenni teljesen normális. Tudatosan, vagy tudat alatt vágysz rá. De hogy mit tehetsz? Légy önző! Furcsán hangzik, de arra az önzőségre gondolj, amikor a te programodba vesz részt más. Legyen ez stílszerűen egy kis Pony Bar-élmény, vagy biciklizés a természetben, vagy épp rutinszerű reggeli ágyazás helyett, olvass el egy önismereti cikket, vagy fogyassz el csendben egy finom teát, vagy épp tanulj magadról valamit, akár egy stílustanácsadáson.

harmonia-kivul-belul

Mindeközben érezd, hogy hálás vagy! Erre figyelj! Légy hálás, hogy ezt megélhetted! Járd az utad, figyelj magadra és hidd el, hogy az, amire vágysz az jár neked! Csak tedd meg érte, hogy figyelsz az érzéseidre és az énidődre!

Ha mindenki valóban minőségben töltene időt önmagával, akkor nem lennének az írás elején említett csalódások, hiszen senki nem akarna több lenni, vagy épp nem mutatna önbizalom hiányában kevesebbet magából, mint ami valójában. Tudom! Ez egy idilli állapot, de ha csak te így élsz az életedben, akkor győztes vagy! És a környezeted is!

(Fotók: herway.net)